Bläddra

Mango noveller 3

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här

Mango noveller 3

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här

Mango är läromedelsserie för årskurs 7-9, men fungerar också att använda i årskurs 6. Serien kan användas som ett komplement för de elever som behöver extra träning framför allt när det gäller läsförståelse och skrivande för att klara kunskapskravet för E. I serien ingår Mango Noveller, Mango Språk, Mango Grammatik samt Mango Film.

 

Mango Noveller 1-5 är en serie där varje bok innehåller fem lättlästa noveller med aktuell och spännande handling. I novellerna i Mango Noveller 3 möter läsarna en huvudlös man och en kille som tar mopeden i jakten på ett uppslagsverk. Den sista novellen i boken handlar om en tjej som deltar i en sångtävling och får lära sig att hitta sin egen röst. Novellerna är ungefär på samma svårighetsnivå som i övriga Mango Noveller.

 

Läsförståelseuppgifterna som finns till varje novell, tränar inte bara läsförståelse på ytan utan eleverna måste "läsa mellan raderna" och reflektera för att kunna svara på frågorna. I uppgifterna tränas också ord och uttryck.

 

Längst bak i boken finns en sida med uppgifter som eleverna kan arbeta med efter att ha läst alla novellerna. De får välja och motivera sin åsikt och även jämföra karaktärer ur de olika novellerna med varandra.

 

Facit finns för utskrift på gleerups.se