Bläddra

Mango noveller 4

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här

Mango noveller 4

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Läromedel
Köp här

Mango är en läromedelsserie för årskurs 7-9, men fungerar också att använda i årskurs 6. Serien kan användas som ett komplement för de elever som behöver extra träning framför allt när det gäller läsförståelse och skrivande för att klara kunskapskravet för E. I serien ingår Mango Noveller, Mango Språk, Mango Grammatik samt Mango Film.

 

Mango Noveller 1-5 är en serie där varje bok innehåller fem lättlästa noveller med aktuell och spännande handling. I Mango Noveller 4 möter läsaren en tjej som på grund av fördomar blir orättvist beskylld för stöld och en kille som förlorar stort i pokerspel.

 

Bokens sista novell slutar när det är som mest spännande. Hur ska det gå för Jorma när han möter sin utpressare Daniel? Författarens slut ligger på gleerups.se, men innan eleverna läser är tanken att de själva ska spekulera hur det går och skriva egna slut. Novellerna är ungefär på samma svårighetsnivå som i övriga Mango Noveller.

 

Läsförståelseuppgifterna som finns till varje novell, tränar inte bara läsförståelse på ytan utan eleverna måste "läsa mellan raderna" och reflektera för att kunna svara på frågorna. I uppgifterna tränas också ord och uttryck.

 

Längst bak i boken finns en sida med uppgifter som eleverna kan arbeta med efter att ha läst alla novellerna. De får välja och motivera sin åsikt och även jämföra karaktärer ur de olika novellerna med varandra.

 

Facit finns för utskrift på gleerups.se