Bläddra

Mina tre medelhavsöar

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Diktsamlingar (poesi) Poesi
Köp här

Mina tre medelhavsöar

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Diktsamlingar (poesi) Poesi
Köp här
"Mina tre medelhavsöar", är en bok för den som verkligen älskar öar men också en bok för den som älskar välskriven litteratur, där berättelsen troligen kommer att förändra sinnet hos läsaren på ett sätt som inte kan anas i förväg.

Boken har en poetisk prosa som tillåter författaren att vara både historisk i sin berättelse om tre helt olika öar i Medelhavet och samtidigt, på ett spännande sätt, beskriva revolutioner och turistinvasioner som, var för sig, kommit att omdana samhällena på dessa öar.

"Mina tre medelhavsöar" har sin utgångspunkt i författarens arbete som reseledare på femtiotalet.
Dessa öar var då närmast okända för oss nordbor och upplevdes som otroligt exotiska av alla som vågade sig ner till de soliga paradisöarna, främst Mallorca, stillhetens ö.

Men, ack vad litet vi visste om de trakter vi kom till och oj, vad vi längtade efter att få sådant vi var vana vid i Sverige. Och reseledarens uppgift var att tillfredsställa varje nyck och varje önskan från varje gäst från tidig morgon till sen kväll.

Märkligt nog fick Birgitta Rudberg ändå tid över att lära sig mycket om sina öar, en kunskap hon nu generöst delar med sig av i sin bok.
Med hennes hjälp förflyttas vi tillbaka till tider som känns så lockande, så kittlande, så våldsamma och så fyllda av nytt och oväntat.

Ur recension i Ålandstidningen 2012