Bläddra

50 sätt att överlista en snigel och andra trädgårdsmarodörer

Kategorier: Gardening: pests & diseases Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling

50 sätt att överlista en snigel och andra trädgårdsmarodörer

Kategorier: Gardening: pests & diseases Livsstil, hobby och fritid Trädgård Trädgårdsskötsel: växter och odling

"Överlista är nyckelordet här, det handlar inte om att ta till allehanda gifter, utan att med mer fredliga metoder rädda sina grödor... En trevlig bok som ger en hel del tips för trädgårdsägare."

BTJ, Bodil Enoksson

 

"Bra liten uppslagsbok för vad man ska göra om man vill tänka till lite extra för att behålla sin grönska intakt."

Anna Grönberg, Bil och bostad

 

Visste du om att om du planterar vitlök bland rosorna så bidrar den skarpa doften till att hålla bladlössen på avstånd? Eller att igelkottar älskar att äta sniglar? Såna här smarta tips på hur du kan skydda din trädgård för objudna gäster är just vad boken 50 sätt att överlista en snigel och andra trädgårdsmarodörer ger tips om.

Här får du miljövänliga och skonsamma lösningar på vanliga skadedjursproblem. Boken tar upp 50 vanliga problem. Tanken är att genom att lära känna din fiende kan du utnyttja dess svagheter och på så sätt skydda din trädgård. Enkla beskrivningarna och tydliga illustrationer visar hur man ska gå tillväga.

Det handlar bland annat om hur man håller getingar borta, skyddar de nyplanterade träden från att bli uppätna av rådjur och harar och hur man kan lura morotsflugan! Räddningen till allt detta finns i denna bok. Kontentan är: Lär känna din fiende och utnyttja dess svagheter, på så vis kan du skydda din trädgård.

Boken är uppdelad i fem kapitel utifrån olika kännetecken för skadegörarna: gnagare, luftburna, större inkräktare, sniglar samt småkryp. Boken är rikt illustrerad och ger inspirerande tips på växtsorter som objudna gäster inte rår på. 

50 sätt att överlista en snigel och andra trädgårdsmarodörer är producerad i samarbete med Royal Horticultural Society. SIMON AKEROYD har arbetat som trädgårdsföreståndare och författat drygt 20 trädgårdsböcker. HÅKAN ELMQVIST, som översatt, är en av Sveriges främsta experter på insekter.