Bläddra

Akvaristik : fiskar, växter, vattenteknik

Kategorier: Djur och natur Liv i sjöar och vattendrag Livsstil, hobby och fritid Vilda djur Vilda djur: vattendjur
Köp här

Akvaristik : fiskar, växter, vattenteknik

Kategorier: Djur och natur Liv i sjöar och vattendrag Livsstil, hobby och fritid Vilda djur Vilda djur: vattendjur
Köp här
En lättillgänglig och praktisk handbok om sötvattensakvariet. Massor med goda råd och information om allt från akvarietyper till fiskar, växter och teknik. Över 100 fiskarter presenteras i ord och bild liksom akvariets växter och inredning.

Här börjar man från grunden med akvariers form, belysning, placering och tillbehör, hur man bygger sitt eget akvarium, och olika inredningsförslag: temaakvarier, artakvarier, biotop- och landskapsakvarier och holländskt växtakvarium.

Lättfattligt förklaras begrepp som vattenhårdhet, pH-värden, syre, nitrit och nitrat, fosfat etc och hur man bär sig åt för att ändra värdena. Filter, filtersubstrat, belysning och värme behandlas också.

Här finns en praktisk handledning i konsten att plantera bakgrundsväxter, mittplantering och förgrundsväxter. Över 40 växter presenteras i bild med svenskt och latinskt namn, höjd och krav på temperatur.

Fiskarna – uppdelade i laxkarpar, barber och närbesläktade arter, andra karpfiskar, grönlingar, malar, äggläggande tandkarpar, ungfödande tandkarpar, halvnäbbar, ciklider, labyrintfiskar och regnbågsfiskar – dokumenteras grundligt. Över 100 fiskar presenteras med färgbild, svenska och latinska namn, härkomst, livsmiljö, beskrivning, var i akvariet de trivs och med vilka andra arter. Den som vill kan också fördjupa sig i fiskens biologi, fortplantning, utveckling, foder och sjukdomar.

Boken tar även upp akvaristiken i historien, alger i akvariet, yngelvård, akvarieutställningar m m. Lästips och nyttiga adresser.

Särskilt intressant för alla som tänker skaffa akvarium och behöver grundkunskaper, akvarieföreningar, akvarieaffärer, utbildningar i akvaristik.

Översättning och bearbetning Helmut Pinter


Stephan Dreyer är agrarbiolog och har ägnat sig åt sötvattensfiskar och odling.

Rainer Keppler är biolog och zoolog och har sysslat med matfiskproduktion i tropiska regioner (uppfödning av gurami i Thailand).