Bläddra

Albions dotter

Kategorier: Fantasy Historisk fantasy Historiska romaner Skönlitteratur
Utgått

Albions dotter

Kategorier: Fantasy Historisk fantasy Historiska romaner Skönlitteratur
Utgått

Albions dotter är en magisk debutroman om makt och livet som kvinna i ett trolskt och grymt forntida Britannien. Om kärlek, identitet och att våga utmana sitt öde.

År 43 i keltiska Caer Cad, i sydvästra Britannien, föds alla med ett hudtotem. Detta totem avgörs av var man kommer ifrån och står till grund för varje människas tillhörighet i samhället. Utan det får man varken tillgång till utbildning eller giftermål. Man är och förblir en outsider bland sitt eget folk. Ailia har inget hudtotem. Hon är föräldralös och hittades som barn av den keltiska stamdrottningens kokerska. Hudlösheten till trots, ödet vill något mer med Ailia. Hon möter den mystiske Taliesin och i sin lust och längtan efter kärleken drivs hon ut i det okända – ut i den förbjudna skogen och Mödrarna, som ser något särskilt i henne. Något som motsäger allt det Ailia lärt sig.

Ailia visar sig besitta en styrka som ingen hade trott. Men för att skydda sig själv och sitt folk måste hon söka i sitt förflutna och ifrågasätta de tabun som byggt deras samhälle. Ska Ailia bli den som räddar Caer Cad från romarna?