Bläddra

Alfred Hitchcock presenterar – Mord är inte särskilt trevligt. Nio klassisk

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Alfred Hitchcock presenterar – Mord är inte särskilt trevligt. Nio klassisk

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Nio klassiska rysare
Konsten att på några få sidor hålla sina läsare på sträckbänken med en spännande historia ofta med ett oväntat slut, är en stor utmaning för de flesta författare. Långt ifrån alla klarar av det. Alfred Hitchcock var genrens mästare. I följande samling möter du nio berättare som skriver i mästarens anda och som är utvalda av redaktionen för Alfred Hitchcocks Mystery Magazine.

Hitchcocks filosofi:
»Kära läsare. Det skall bli ett sant nöje att få sammanföra er med ett antal lik och placera dem hemma hos er, i ert vardagsrum. Jag hoppas att jag inte smutsar ner alltför mycket. Döda kroppar kan ju lätt lämna fula fläckar på mattor och golv. Men jag kan försäkra er, även i detta urval av otrevligheter har jag följt min grundläggande filosofi. Den kan sammanfattas i följande fem visdomsord:

1. Mord är inte särskilt trevligt.
2. Våld är förfärligt om man inte har ett bra skäl.
3. Ingen är omtyckt av alla.
4. Brott lönar sig inte men det kan vara underhållande.
5. Det är berättelsen som är huvudsaken.
Det sista är kanske inte så originellt, men det är mycket viktigt. I Alfred Hitchcock presenterar anstränger jag mig alltid att sätta berättelsen i centrum. En stor läsekrets förväntar sig det. Och mina sponsorer tycker om en stor publik.«
Alfred Hitchcock

Om Alfred Hitchcock
Sir Alfred Hitchcock, brittisk filmregissör, föddes 1899 i London och dog 1980 i Los Angeles. Till hans mest kända filmer räknas De 39 stegen, Fönstret åt gården, I sista minuten, Psycho och Fåglarna. Hitchcock regisserade över 65 filmer. Han tyckte om att själv figurera som statist i sina filmer och i 35 av dem skymtar han förbi som en person i mängden. Hans idéer och uppfinningsrikedom har influerat många filmskapare, producenter och skådespelare.
Den mångsidige Hitchcock var under många säsonger värd för den populära TV-serien Alfred Hitchcock Presents, som också visades i svensk TV. Filmerna byggde på historier som samtidigt gavs ut i bokform. Alfred Hitchcocks Mystery Magazine har fortfarande en stor läsekrets i USA. Denna bok, Mord är inte särskilt trevligt, är ett urval av nyöversatta rysare, presenterade av mästaren Alfred Hitchcock.