Bläddra

Alla är vi nakna

Kategorier: Fotoböcker Fotografi Konst Porträttfotografi

Alla är vi nakna

Kategorier: Fotoböcker Fotografi Konst Porträttfotografi

En fotobok på både svenska och engelska.

Vad händer när vi klär av oss – inte bara kläderna utan också allt annat som vi bär på våra kroppar? I fotoboken Alla är vi nakna möter vi människor i två versioner – både som klädda och avklädda. Alla har de olika roller och precis som andra människor definieras de av sådant som kön och könsidentitet, sexuell läggning, klass, etnisk tillhörighet, religion, ålder, funktionsvariation, yrke, kultur, familjerelationer och mycket mer som både syns och inte syns för omgivningen.

Fotografen och författaren Andreas Paulsson har både fångat och följt olika människors tankar om sina olika lager. Vad betyder kläder för dem? Hur förhåller de sig till sina kroppar och till nakenhet? Vi får en glimt av vilka personerna är bakom alla dessa lager. Vi får också se vad som händer om inget står emellan oss människor. Trots att vi ser olika ut när vi är nakna är det först då vi är helt lika. Alla är vi nakna.

Andreas Paulsson föddes 1979 och är uppvuxen i Örkelljunga. Numera är han bosatt i Malmö där han också är verksam som fotograf. Alla är vi nakna är Andreas Paulssons debutbok på egen hand, men han har också fotograferat kokboken Opera & Bakverk av den välkända tenoren Rickard Söderberg.