Bläddra

Åter till Cold Mountain

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Åter till Cold Mountain

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Inman, soldat i sydstaternas armé, vårdas på ett fältsjukhus i Raleigh, North Carolina. Han har upplevt krigets alla fasor, levt i dödens närhet, deltagit i förödelsen. Han vänder det blodiga slagfältet ryggen och påbörjar den farliga vandringen hem till Cold Mountain, till Ada ¿ kvinnan som han älskar.

Ada är en välutbildad överklassflicka som lämnat Savannah tillsammans med sin far som på läkares inrådan sökt sig till Cold Mountains höga rena luft. Fadern är nu död men Ada har haft den stora turen att finna en kunnig och uppfinningsrik hjälpare i den unga Ruby. Utan henne skulle Ada knappast överleva.

Åter till Cold Mountain är en litterär och kommersiell sensation belönad med The National Book Award, nominerad till The Book Critic Award, såld till den producent och regissör som gjorde filmen Den engelske patienten.

Charles Frazier är lärare i litteratur vid North Carolina State University och bor på en gård utanför Raleigh. Det tog författaren sju år att skriva berättelsen om Inman, Ada och deras kärlekshistoria.