Bläddra

Avskedsbrev

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Avskedsbrev

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Avskedsbrev är en skildring av en livssituation som sakta närmar sig det oundvikliga uppbrottet, i ett samhälle som förlorat sina visioner. vi räknade med ett flöde av ströjobb under tiden som vi odlade brådskan och drömmarna. Avskedsbrev berättar om framväxten av det moderna Italien och är en kompromisslös skildring av maktstrukturerna i ett vilset samhälle.

Valeria Parrella gestaltar en obeveklig uppgörelse med att leva i det invanda. Språket rör sig bland bräckliga konstruktioner och deras sammanbrott. Känslan av att något nytt måste ta vid är ständigt närvarande. Parrella skriver även radioteater och arbetar just nu med ett operalibretto. Hon är en av de författare som bidragit till att vitalisera och förnya dagens italienska litteratur.

Teatern har alltid varit en viktig del av Clelias liv. Hon älskar sin stad och sitt arbete som konstnärlig ledare på en liten teater i Neapel. Men bredvid bekvämligheten växer behovet av att söka efter en ny tillvaro, en känsla som får allt skarpare konturer. När hon blir chef för en större teater och tvingas konfrontera kommersiella intressen närmar hon sig en självbild som hon inte längre känner igen och tar avstånd från.