Bläddra

Bankrånaren

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Bankrånaren

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

När andra poliser åker runt i sina tuffa polisbilar och motorcyklar så har Bozze bara sina vanliga skor. Han går runt i staden och pratar med människorna som bor där. Det tycker han är bättre. Och han har ingen pistol heller. De låter otäckt när de smäller. Dessutom är de farliga. Men trots att de andra poliserna tycker att han är mesig så löser han de svåraste fallen!     Denna dag när Bozze passerar banken rusar en maskerad rånare ut mitt framför honom. Rånaren undkommer men lämnar spår efter sig och nu gäller det bara för Bozze att tyda dem rätt ...!

Inte mindre än tre böcker om Bozze, den snälla polisen, kommer ut samtidigt: Bedragaren, Taveltjuven och Bankrånaren. De är alla illustrerade i färg på ett livfullt och lekfullt sätt som harmonierar väl med textens inbjudande lätthet och spänning i berättelsen. Textraderna är få vilket lockar även nybörjarläsaren.

Böckerna är ett resultat av ett nära samarbete mellan författaren Petter Lidbeck och illustratören Lisen Adbåge. Tillsammans har de gjort flera uppskattade böcker som skördat många priser och fått fina recensioner. En dag i prinsessan Victorias liv belönades med Nils Holgersson-plaketten för bästa barnbok 2004. Samma år vann Kan man? Bokjuryns pris för bästa bilderbok. Och så här skrev man om 2005 års bok En dag när Johan vaknar är han stark: Hon (Lisen Adbåge) och Petter Lidbeck har tidigare gjort klockrena barnböcker ihop // Den här boken är inget undantag. Den är suverän! (Malin Sund, Länstidningen Södertälje)