Bläddra

Bara betydelsefulla dör

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Bara betydelsefulla dör

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här
Vinterhimlen färgas orange av tusen facklor. Under bedövande tystnad marscherar unga män i korta, glansiga jackor genom det lilla samhället som en gång om året förvandlas till skådeplats för den nynazistiska rörelsens viktigaste manifestation. Men i skogen väntar en man med ett uppdrag, och innan kvällen är över är en av nazisterna död.

Kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin dras in i en utredning som spretar åt alla håll, politiska och privata. Levin tvingas mot sin vilja att gräva i den döde nazistens förflutna och konfrontera otäcka familjehemligheter. Samtidigt blir frågetecknen alltfler: Vem är den rökande mannen vid mordplatsen, och vad händer egentligen bakom dörrarna i det ökända Örnnästet?

Holtz arbetar som vanligt med en blandning av noggrannhet och spontana infall. Gåtans lösning ligger fortfarande långt borta, men julen kommer allt närmare och Holtz kämpar med sina ensamhetskänslor. Hans kärlekshistoria med den unga praktikanten Nahid sätter spår och får honom att begå ett fatalt misstag.

"Bara betydelsefulla dör" är Varg Gyllanders andra bok om de två kriminalteknikerna Ulf Holtz och Pia Levin.

Pressröster om debuten "Somliga linor brister":

"Den här kriminalromanen är en av de allra bästa jag läst. [...] Det här är Varg Gyllanders debutbok och det ska sannerligen bli intressant att följa fortsättningen på hans författarskap."
- Mariestads-Tidningen

"Behövs det en polisroman till? Oh yes, om avsändaren heter Varg Gyllander. [...] Hans polisvärldsbeskrivningar är så levande att boken nästan promenerar iväg av sig själv, högst trovärdig och spännande. Köp och läs!"
Betyg: 5
- Tove Magazine

"En välskriven och trovärdig debut, som ger en känsla att precis det här skulle kunna hända, nu i dag, mitt i det svenska samhället."
- Kristianstadsbladet

"Leif G.W. Persson har fått en konkurrent i den mer realistiska kriminalgenren."
- Östgöta Correspondenten

"Spänning från början till slut [...] Jag ser verkligen fram emot uppföljarna."
- Länstidningen Södertälje