Bläddra

Barn passar inte som husdjur

Barn passar inte som husdjur

Köp här

”Snälla, snälla, jag kan väl få behålla den?”, vilket barn har inte kommit hem med en groda, fågelunge eller något annat litet djur och bönat om detta? I denna charmiga bilderbok blir det igenkänning med en ny humoristisk twist.

När björnflickan Lollo är ute i skogen och leker hittar hon en bedårande liten pojke som hon bär med sig hem. Lollo mamma varnar att ”barn passar inte som husdjur”, men ger efter på ett villkor: att Lollo tar hela ansvaret för honom. Det gör hon såklart och den nya lekkamraten döps till Pip, eftersom han piper så sött.

I retrotrendiga illustrationer får läsaren följa Lollo och Pips dagar som oskiljaktiga kompisar. Men det är förstås inte bara kul och efter ett tag blir det till och med rejält jobbigt. Pip gör ju inte alls som Lollo vill. Han hoppar i möblerna, han vägrar att gå på lådan och en dag är Pip försvunnen. Kanske är det som Lollos mamma sa, att barn inte passar som husdjur?

Illustratören PETER BROWN, som också skriver, har fått stor uppmärksamhet för sina underfundiga, galna - och coola -barnböcker i hemlandet USA. Detta är den första boken av Peter Brown på svenska.