Bläddra

Benjamin och morfar åker till havet

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år

Benjamin och morfar åker till havet

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här
? Hur stor är Gud? undrar Benjamin. Är han större än den där granen? ? Ja, han är mycket större! Han är större än allting annat. ? Är han större än det största hus som finns? ? Ja, han håller hela världen i sin hand. Han är så stor att han kan lyfta ett hus med sitt lillfinger. ? Men tänk om Gud tappar huset och det trillar på hans lilltå! ? Då blir nog tån alldeles blå, säger morfar och skrattar. Men Gud tappar ingenting. Du kan lita på honom. Precis som du höll sjöstjärnan i handen förut, så håller Gud dig i sin hand.

Benjamin och morfar ska åka på utflykt tillsammans. De åker till havet för där finns så mycket spännande att titta på och det är så härligt att bada. Den här dagen ser de en jätteloka, brännmaneter och mycket annat. De fiskar krabbor och pratar om vulkaner och stjärnor och vem som skapat allt.

Det här är bilderboken för det vetgiriga barnen som både vill lära sig något om naturen och om Gud.

I den här vackert illustrerade bilderboken av Ingrid Byström och Lars Gardebrandt får barnet både en mysig stund med härliga bilder och humor, men också lära sig en hel del om naturen kring havet. Förutom texten finns också roliga faktarutor med allt från sjöstjärnor till krabbor, vulkaner och stjärnor. Det här är en härlig bok att läsa om och om igen och lära sig något nytt varje gång.

Ingrid Byström är journalist och har skrivit många artiklar om vad Gud har gjort i människors liv. Hon är också biolog och miljövetare och har arbetat med texter till naturreservatsskyltar. Ingrid bor i Göteborg med sin man och yngsta sonen, som blir fem år i år. Hon har också en vuxen son. I hennes barnbok kombineras kärleken till Gud med kärleken till naturen.

Lars Gardebrandt är djur- och naturmålare som alltid ritat och målat.Han började på tapeterna hemma som tvååring och nu har han målat i 52 år till, mer seriöst i mer än trettio år. Han har många utsällningar i bagaget och även illustrerat för flertalet tidningar. I källaren har han en butik för konstnärsmaterial.