Bläddra

Bernhard ser dig

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Bernhard ser dig

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Bernhard Bernhardson är en samvetsgrann byråsekreterare på den gigantiska myndigheten Stuk – Statens utredningskommission. Under sina trettio år på byrån har han aldrig gjort särskilt mycket väsen av sig. Och inte har han några planer på att börja nu.

Men när Bernhard tvingas debattera i tv råkar han avslöja en nyhet som väcker uppståndelse och genast befinner han sig i den politiska hetluften. Paniken är aldrig långt borta, men samtidigt är självbevarelsedriften stark. Bernhard klättrar allt högre och högre i sin nya politiska karriär. Ända tills kraschen kommer och slungar honom ur framgångens bana. Ett bittert slut, eller finns det en räddning?

Bernhard ser dig är en knivskarp politisk satir där kritiken är uttalad mot byråkratins ansvällning och statistikens totala dominans över nyhetsrapporteringen. Romanen går i orwellsk anda och humorn och absurditeten är dominerande.

Clas G Johnson föddes i Umeå och bor idag i Linköping. Efter studier på Journalisthögskolan och en examen i litteratur och språk har han arbetat som politisk redaktör, krönikör och kolumnist. Förutom över femtusen artiklar om politik och näringsliv har Clas skrivit flera romaner. 2017 utkom kärleksromanen Snapshot av evigheten. Hans senaste roman, Bernhard ser dig, är en politisk satir.