Bläddra

Bilden av Phoebe

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Bilden av Phoebe

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
En vinternatt 1964 tvingar en snöstorm doktor David Henry att förlösa sin hustru, som föder tvillingar. Det första barnet, Paul, är en frisk pojke, men David ser genast att det andra barnet, Phoebe, har Downs syndrom.

David är en man med ett förflutet. Han har vuxit upp i skuggan av en hjärtsjuk syster, som dog vid tolv års ålder, och sorgen har tyngt honom hela hans liv. Nu fattar han ett snabbt beslut som kommer att förfölja familjen för alltid. För att skona sin fru Norah från ett liv i sorg över ett handikappat barn, ber han sköterskan Caroline att sätta barnet på en institution. Till Norah säger han att flickan var dödfödd. Men Caroline klarar inte av att lämna bort barnet, utan ger sig av för att uppfostra flickan som sin egen dotter.

Tiden går och Norah och David blir alltmer som främlingar för varandra. Norah skaffar ett jobb som blir till en uppslukande karriär, och David, plågad av sin hemlighet,söker tröst och mening i sitt liv genom de bilder han tar med sin kamera. Påverkad av föräldrarnas kyliga relation och sin egen längtan efter sin syster går Paul helt in i sig själv.

När David oväntat dör i en hjärtattack avslöjas hans fruktansvärda hemlighet vilket får förödande konsekvenser för familjen.

Bilden av Phoebe är en fantastisk berättelse om parallella liv, familjehemligheter och kärlekens försonande makt. Den fångar livets oväntade vändningar och visar de mystiska band som håller familjer samman och som hjälper oss att överleva sorg orsakad av sedan länge begravda hemligheter. Bilden av Phoebe är en oerhört gripande historia, sorglig men ändå full av hopp, och så vackert och målande skrivet att jag hade svårt att lägga den ifrån mig. En berättelse om livet I alla dess skeden och nyanser som de flesta nog kan känna igen sig i. - Året Runt En gripande och välskriven roman med driv i handlingen. Riktigt bra! - Hennes Det här är en stark berättelse om hur kärleken kan vara den största försonande kraften i livet, hur hemligheter som börjat som någon slags välgärning istället blir en boja. Kim Edwards bok lämnar inte någon oberörd! Den är välskriven och har ett bra språkbruk. - BTJ "Edwards är född romanförfattare. Rik på psykologiska insikter och nyanserna i mänskligt samspel." - Chicago Tribune "Edwards förmedlar en rörande historia om två familjer sammanbundna av en hemlighet som tär på relationer och till slut hjälper till att bygga upp nya sådana."
- Booklist "Den vecklar ut sig ur en gripande inledning, och drar dig djupt och oåterkalleligt in i de tilltrasslade liven hos två familjer och den förödande hemlighetsom formade dem. Jag älskade den här fängslande berättelsen." - Sue Monk Kidd, författare till Honungsbiets hemliga liv