Bläddra

Björnfamiljens vän

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här

Björnfamiljens vän

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel
Köp här
Den lilla björnfamiljen hamnar i plötslig olycka och behöver hjälp. Men var finner man den? Finns det någon som helt sonika delar med sig av sin kunskap eller kan man kanske köpa den för pengar? En lång vandring djupare in i skogen tar vid. Där får den lilla björnfamiljen snart ett oväntat möte..,

Mikael Fälthammar, författare:
Jag är präst i en ortodox kristen församling och pappa till tre barn. Jag har noterat avsaknaden av ortodox litteratur för barn på svenska, vilket fick mig att fundera på möjligheten att ge ut en sådan bok.
Berättelsen har jag berättat fritt ur fantasin för mina egna barn med inspiration från de ryska helgonens liv som ofta blivit vän med skogens djur. Barnen har uppskattat den och med de vackra bilderna av vår konstnär Li Elisabeth Wikström har berättelsen fått nytt liv. Min förhoppning är att boken skall bli till glädje för fler barn.

Li Elisabeth Wikström, illustratör:
Jag är verksam som konstnär och ikonograf i Göteborg. "Björnfamiljens vän" är min första illustrerade barnbok.
När jag första gången läste om björnfamiljen och deras vän visade sig skogens innevånare tydlig för mig. De var alla mycket bestämda med vilka de var och hur de levde.
Den gamle mannen är inspirerad av helgonikoner som jag målat. I arbetet med illustrationerna har det varit en utmaning att inte bara förmedla en gestalt utan också fånga ett uttryck hos karaktärerna. Björnarna möter vänlighet och tillit och vänskapen blir till en gåva.