Bläddra

Blåmärken

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Blåmärken

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Det är strax före millennieskiftet och Stella arbetar på ett äldreboende sedan fyra år tillbaka. Hon trivs på sitt jobb och med sina kollegor, men därhemma finns den kontrollerande pojkvännen Samuel som håller Stella i ett järngrepp. Till slut passerar Samuel en gräns som får Stella att inse att hon, för att rädda sitt eget liv, måste lämna honom. När Stella får veta att Maj, en av hennes gamla vårdtagare, har testamenterat sin stora våning på Söder till Stella ser hon sin chans att äntligen bli fri från Samuel. Men är det verkligen så enkelt?   

Den excentriska Lilly bor i lägenheten ovanför, men förnekar att hon kände Maj. Stella förstår dock snart att det inte är sant och får samtidigt klart för sig att Majs lägenhet härbärgerar en hemlighet. Vad är det Lilly döljer, och vad exakt var det som pågick i Majs våning?   

Blåmärken är en gastkramande roman om ett samhällsproblem som pågår i det fördolda.    

LINA ARVIDSSON är journalist och bor i Stockholm. Hon beskriver sig själv som en skrivande, fjällvandrande boknörd och roller derby-spelande tvåbarnsmamma.   Blåmärken är hennes andra roman.

"Sträckläsningsdeckare"
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Våld i hemmet har blivit ett allt mer vanligt tema i deckarna, men det är sällan någon lyckas skriva om det så spännande som Lina Arvidsson."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Lina Arvidsson har gjort det igen!! Hon har skrivit ännu en ruggigt bra roman som belyser ett av vårt största samhällproblem, mäns våld mot kvinnor."
enkoppenbok

"Till en början trodde jag att Blåmärken skulle visa sig vara en skicklig men nedslående skildring av våld i nära relationer, men snart blir den mycket mer än så. Berättelsen är spännande, medryckande, och låter en som läsare aldrig riktigt slappna av. Jag praktiskt taget sträckläser den."
Katie Collmar, dagensbok.com

Sagt om Ett hem att dö för:

"Det var länge sedan jag läste en svensk thriller som jag diggade så skarpt som boken Ett hem av dö för av Lina Arvidsson." 
Christoffer Holst  

"Lina Arvidsson kan gestalta, och det är smått genialt att bygga en thriller mot fonden av en samtida tillvaro av permanent otrygghet och tilltagande fattigdom."
Malin Krutmeijer, Aftonbladet