Bläddra

Blomma för alltid : pärlhantverk från Frankrike och Venedig

Kategorier: Konst
Köp här

Blomma för alltid : pärlhantverk från Frankrike och Venedig

Kategorier: Konst
Köp här

Glittrande glas, färgrik flora och häpnadsväckande historia ? allt ryms i denna bok som berättar om blommorna som aldrig vissnar. 

Evighetsblommor av glimmande glaspärlor som trätts på tunn metalltråd är ett fascinerande historiskt konsthantverk med rötter i Frankrike och Venedig. 

Historiskt har pärlblommor använts för dekoration i hemmet, för festdukningar och i kyrkliga sammanhang. Pärlorna har tillverkats av det världsberömda glaset från Murano och Böhmen och förvandlats till utsökta blommor av skickliga och tålmodiga hantverkare världen över. Medan antika pärlblommor har blivit samlarobjekt, fortsätter på många håll traditionen att skapa blommor till minne av ögonblick som varit ? en sommar, en högtid eller en människa man håller av.  

Författaren Ragnar Levi är vetenskapsjournalist med öga för det sköna och tidsödande konsthantverket. Tillsammans med blomsterfotografen Edvard Koinberg har han skapat en unik och rörande bok om en bortglömd kulturskatt med ursprung i det gamla Europa.

Ragnar Levi om hantverket:
?Det finns något så rörande och kärleksfullt i ett så tidsödande hantverk som handlar om att bevara ögonblick som varit . Pärlblommorna är ? både bokstavligt och bildligt talat ? tiden trädd på tråd.?