Bläddra

Book of Failure – 46 fascinerande misslyckanden

Kategorier: Humor Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Book of Failure – 46 fascinerande misslyckanden

Kategorier: Humor Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Misslyckanden är vägen till framgång

Sommaren 2017 öppnades Museum of Failure i Helsingborg. Föga anade då grundaren, psykologen Samuel West, att det skulle resultera i ett massivt internationellt intresse och fler än 600 intervjuer med medier som BBC och New York Times. Hela tanken med museet är att visa att det inte är farligt att misslyckas tvärtom! Så länge vi lär av våra failures är det ofta den säkraste vägen till utveckling och framgång. Mottot Misslyckas tidigt, billigt och ofta! har därför upprepats som ett mantra inom innovationsutveckling, och börjar nu äntligen få brett gehör.  

 

Att dela med sig av sina misslyckanden är inte bara lärorikt det kan också vara hysteriskt roligt.  I boken Book of Failure presenterar Samuel West sina 46 favoriter bland misslyckade projekt, till dem hör Coca-Cola Bläk (nix, att blanda cola och kaffe är inte gott), Bics famösa satsning på pennor för kvinnor, Bics for Her, och den världsberömda svenska plastcykeln, Itera. Men också flera mycket framgångsrika failures som lett till stora succéer vid nästa försök. Och kom ihåg: Misslyckanden är misslyckade bara om vi inte lär oss något av dem.    

 

Samuel West är leg. psykolog som forskat om kreativitet och organisationspsykologi, och disputerat på hur lekfulla arbetsplatser är mer innovativa. Samuel grundande Museum of Failure som ett sätt att väcka intresse för och skapa diskussion kring vikten av misslyckanden. Idag finns det filialer i Los Angeles, Toronto och Shanghai, fler är på gång. Samuel har blivit erbjuden programledarrollen i en egen tv-serie i Hollywood.