Bläddra

Boris är lokalvårdare

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Boris är lokalvårdare

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Boris är lokalvårdare och städar på en skola. Helmi städar också på skolan. Boris blir alltid så glad när han träffar henne. Han skulle vilja fika med henne, fast han vågar inte fråga. Tänk om hon säger nej! Men så en dag händer något oväntat. Något som gör Boris ännu gladare!

Boken ingår i Vilja jobbas satsning på mycket lättlästa, tydligt illustrerade böcker. På ett mycket enkelt språk beskrivs hur en arbetsdag kan se ut. Dessa böcker riktar sig framförallt till elever på A- och B-kurserna på sfi, och kan användas på olika sätt utifrån elevernas förutsättningar. De detaljrika illustrationerna inspirerar till samtal, både om yrket och om vardagliga företeelser. För dem som läser själva erbjuder bilderna en väg in i texten, och de ger bra stöd under läsningen.

Böckerna kan också fungera som underlag för samtal om olika yrken i ett större perspektiv, om vad eleverna har gjort tidigare och om vad de vill arbeta med. Titlarna kan sedan fungera som en bro till Vilja jobbas övriga titlar, som passar bra för C- och D-kurserna på sfi.

Tidigare titlar i serien är Tara är barnskötare, Saad är byggarbetare och Ivan är vårdbiträde.

Författaren Ann-Charlotte Ekensten har skrivit många lättlästa böcker på Nypon och Vilja förlag. Ledstjärnan i hennes skrivande är läsglädje för alla, oavsett förutsättningar.

Boken finns även som e-bok och som ljudbok.

Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för vuxna läsare.