Bläddra

Bortom solens strålar (lättläst)

Kategorier: Familjeromaner Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

Bortom solens strålar (lättläst)

Kategorier: Familjeromaner Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Amàr kommer till Sverige med sin familj när han är tre år gammal. Föräldrarna kämpar för att skapa ett gott liv för sig och sina barn, och deras slit lönar sig. Men en dag får pappan ett samtal från hemlandet, och familjens hela tillvaro vänds uppochner. Hur ska fadern kunna leva med skulden? Och kommer familjen att kunna hålla ihop?

Bortom solens strålar är den tredje boken om Amàrs liv. Den länkar samman händelserna i de två tidigare böckerna; Stjärnlösa nätter och Blod rödare än rött. Den ger också en strimma av hopp om försoning med föräldrarna - trots deras svek och den svåra uppväxt Amàr fick.

Arkan Asaad är född 1980 i den kurdiska delen av norra Irak och kom till Sverige med sin familj 1983. 2011 debuterade han med Stjärnlösa nätter, en roman som bygger på hans egna erfarenheter av att bli bortgift mot sin vilja, och som han fick Teskedsordens bokpris för samma år. Uppföljaren Blod rödare än rött kom 2014. Den lättlästa versionen av Stjärnlösa nätter kom 2015, och är en av våra absoluta bästsäljare. Blod rödare än rött kom som lättläst 2018.

Författaren och föreläsaren Arkan Asaad har med sina tusentals framträdanden på olika håll i Sverige blivit en välkänd person. På vissa skolor har eleverna själva samlat in pengar för att få tillgång till hans bok Stjärnlösa nätter.