Bläddra

Bosses bilar

Kategorier: Bilar Fordon Livsstil, hobby och fritid Motorfordon
Köp här

Bosses bilar

Kategorier: Bilar Fordon Livsstil, hobby och fritid Motorfordon
Köp här

Bildoktorn Bosse Andersson är också bilfotograf. I vårens bok presenterar han ett 30-tal bilar i text och bild. Det är bilar från 1920-talet till 1990-talet, allt från Alfa Romeo till Volvo, och varje bil har något speciellt att berätta.

Det är inte bara bilarnas former och prestanda som sätter fart på Bosses känslor utan lika mycket historien bakom deras tillblivelse. Ett exempel är det arv från racerbanan som du hittar i en Jaguar E-type, vilket redan modellnamnet antyder. Ett annat exempel är Cadillacs 59:or som med sina väldiga fenor och raketliknande bakljus är bland de mest iögonfallande bilar som någonsin tillverkats.

Dock är det precis som med människor att de vackraste bilarnas skönhet kommer inifrån. Och ur den synvinkeln är den vackraste bilen av alla en M.G. från mitten av 1930-talet. Där är varje detalj formgiven i harmoni med resten av bilen. Till och med motorns slangklämmor är små konstverk av homogen mässing.

Bosses bilar är en kärleksförklaring till bilar med själ, oavsett om det är en Cadillac med jättelika fenor, en Saab med plastkaross eller en liten Fiat.