Bläddra

Bröderna Grimms sagor

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom
Köp här

Bröderna Grimms sagor

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Faktaböcker barn och ungdom
Köp här
Detta är en vackert illustrerad samlingsvolym som innehåller 15 av bröderna Grimms odödliga berättelser, anpassade för yngre läsare.
Här återberättas några av brödernas mest berömda och älskade sagor, som till exempel Hans och Greta, Rödluvan, Tummelisa, Törnrosa och Snövit och de sju dvärgarna. Men boken innehåller också några mindre kända guldkorn, bland andra Kung Trastskägg, De hjälpsamma tomtarna och Gåspigan.
I slutet finns en kort biografi över de mytomspunna författarna och boken pryds även av ett läsband som gör det lätt att återvända till gårdagskvällens sagostund. Följ med in i sagans förtrollande värld!

BRÖDERNA GRIMM, JACOB (17851863) och WILHELM (17861859), var två tyska språkforskare som är mest kända för att de samlade in och bearbetade folksagor. Många av dessa sagor räknas idag till världslitteraturens stora klassiker.

"[...] utan överdrift den vackraste sagobok, som jag sett. Vackert inbunden, tjockt högklassigt papper, rikligt konstnärligt illustrerad och anpassad till nutida språkbruk. [...] Boken kan varmt rekommenderas. Den lär nog bli en älsklingsbok"
Mats Garme, Ölandsbladet