Bläddra

Brottet på slottet

Brottet på slottet

Köp här
Vadstena slott har drabbats av inbrottstjuvar.

Professorsgänget brukar hålla till på slottet och hänga kring den uppfinningsrike Professor Gullström och Gullan Ström som är husfru på slottet.
Professorsgänget består av Elmer, Maria, Anki och Lill-Håkan.

Eftersom Professorn är världens sämsta barnvakt och Gullan har mycket att göra, kan professorsgänget göra lite som de vill på slottet.
Gullan fixar en domän så gänget kan göra en hemsida och i jakten på nyheter till hemsidan kommer de tjuvarna på spåret och hamnar i fara. Det visar sig att de har med dubbla brott att göra. Stöld och nedskräpning. Vilket är värst?

Hemsidan som professorsgänget gör finns på riktigt, www.sagoriket.se. Den innehåller fördjupning om historia, natur och kretslopp i och omkring slottet.

På www.sagoriket.se kan du fortsätta äventyret och lära känna professorsgänget ordentligt. Du kan också hitta bilderna från boken i färg och som målarbilder. Du kan färglägga dem till exempel i programmet Paint eller skriva ut dem och använda akvarell eller färgpennor. Samtidigt kan du njuta av musik och lyssna på Peter Harryson som presenterar gänget i ytterligare ett äventyr.

Blanda friskt! Det har professorsgänget gjort.