Bläddra

Brottsplats 416

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Brottsplats 416

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur
Köp här

Sommaren 1995 skakas Göteborg av ett brutalt mord på en ung tjej på Östra kyrkogården. Trots att det finns ett vittne lyckas inte polisen hitta den skyldige. Två år senare sker ett nytt grymt mord några hundra meter från Östra kyrkogården. Denna gång omkommer en ung kvinna i en mordbrand.

Göteborgspolisen Klas Hagberg arbetar med utredningarna och är övertygad om att det rör sig om en och samma gärningsman. Men han blir motarbetad internt och tvingas bort som utredare.  

Sommaren 2018 närmar sig Klas slutet av sin karriär och arbetar med åldringsbrott. När han tittar tillbaka på karriären är det de två olösta mordfallen på 90-talet som fortfarande plågar honom. När möjligheten plötsligt öppnar sig att återuppta de gamla mordutredningarna är Klas fast besluten att slutföra det han inte lyckades med för drygt tjugo år sedan. I jakten på mördaren får han oväntad hjälp av Sara Douhan, undersköterska i Olskrokens hemtjänst.

"Brottsplats 416 är driven och spännande. Arbratt och Kragnert Bartholf har skapat en egen stil och jag ser fram emot att läsa mer om polisen Klas Hagberg och undersköterskan Sara Douhan". - Karin Carlsson, Bohusläningen. 

"Att en undersköterska har huvudrollen i spänningsroman, gör detta till ett unikt stycke litteratur, nästan värd att bara läsa därför". - Mats Gustafsson Hedenström, Kommunalarbetaren. 

"Bäst är boken i sina samhällskritiska delar". - Nisse Scherman, ledamot Deckarakademin. 

"Boken är otroligt spännande. Jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Imponerad av författarnas sätt att väva ihop historien. Betyg 5 av 5". - Booksofmagnus. 

"Det här är en bok som fångade mig från första sidan. En lite annorlunda deckare, som var riktigt spännande. Ser fram emot nästa del i trilogin. Betyg 4 av 5". - Sofias bokhylla.

"Den här boken fångade mig från första sidan och sedan flöt läsningen bara på, alltså en bladvändare. Den är riktigt spännande och tempot och handlingen gör att man bara vill läsa mer och mer". - Bettan Bokprataren.

"En riktigt bra spänningsroman! En planerad trilogi och jag ser mycket fram emot nummer två" - Evas bokhylla.

"Ett djupdyk i boken och jag blev fast. Blev nyfiken på allt som hände och boken gav rejäl spänning. Välskriven och kapitlen är korta vilket jag älskar i böcker. Ni måste verkligen läsa den här boken". - Annebannesbokhylla. 

"Jag gillade boken redan efter första sidan. Spänning i historien så det är svårt att lägga boken i från sig. Korta kapitel som jag gillar". - Helens boktips. 

"Intressanta karaktärer, snabba och korta kapitel och en story man inte kan ana slutet på. Jag ser redan fram emot nästa del". Fridas bookcorner. 

"Den blev bättre allt eftersom så den är verkligen värd att läsa." - Systrarna boktokiga. 

Brottsplats 416 är första delen i en trilogi. Del två kommer i slutet av 2020.