Bläddra

Bumbum bygger en snögumma

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år

Bumbum bygger en snögumma

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Bumbum rullar en snöboll. Den blir jättestor!

Pappa rullar också en snöboll. Tillsammans bygger de en snögumma.

Men plötsligt är snögumman borta! Vart tog hon vägen?


En spännande bok för de minsta om vad som händer med snö i sol.

Skapad av flerfaldigt prisbelönta Ann-Christine Magnusson.


Sagt om boken

Pekböcker som träffar mitt i prick.
Dagens Nyheter om Bumbum-serien


Bumbum har blivit en favorit!
Tidningen Amelia om Bumbum-serien


Moderna pekböcker med bra sensmoral! Jag förnimmer en lugn behaglig känsla när Bumbum hänger med sin pappa.
LitteraturMagazinet


Jag älskade dessa böcker och min son likaså. För min tvååring var de vardagliga konflikter som han stöter på och till det bilder på gosedjur som han älskar att leka med. Jag rekommenderar Bumbum-serien varmt.
Feministbiblioteket

"Bumbum bygger en snögumma av Ann-Christine Magnusson. Något så ovanligt som en fotobilderbok de är inte så vanliga idag. Något ännu ovanligare en fotobilderbok som jag verkligen gillar. Pappa Lejon och barnet Lejon är ute och leker i snön. Bygger en snögumma. Somnar och snögumman smälter. Vad gömmer sig i snön? Rolig tvist på slutet som jag inte avslöjar ..."
Prickiga Paula"Bumbum är en lejonflicka som klättrar högt, åker fort och bygger en snögumma. Bumbum lyckas på olika sätt // uttrycka många känslor och tillstånd. Det är ljuset, klädernas veck och lejonkroppens gester som nästan får mig att tro att Ann-Christine Magnusson bara varit där med kameran och sett det hända. Det riktar sig till små barn, på små barns nivå och med lagom mycket dramatik och komplikation. // ger det liv åt barnlek och fantasier på ett sätt som jag gillar. Förlaget har som alltid sett till att uppmuntra annars ofta utelämnade sidor hos flickor. Det är sorgligt att det ska behöva vara så, men det finns fortfarande få böcker som låter barn vara just barn (eller uppstoppade lejon) utan stereotyper eller fördomar."
Skånska Dagbladet om Bumbum-serienOLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden samt Stenbecks stipendium 2012 för sitt arbete med att erbjuda fler barn fler möjligheter. OLIKA trycker på FSC-märkt papper på FSC-certifierade tryckerier i Baltikum för att minimera miljöpåverkan.