Bläddra

Buster och tjuvarna

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker med mycket text Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år

Buster och tjuvarna

Kategorier: Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Bilderböcker Bilderböcker med mycket text Bilderböcker, pysselböcker och pedagogiska böcker 0–5 år
Köp här

Buster och tjuvarna är en barnbok med många färgglada och fantasieggande bilder. Boken kom ut den 14:e december 2019. Den är den första bilderboken skriven av Bodil Ragnarsson och den första bilderboken illustrerad av Johan Ragnarsson.

Mycket positiv respons har kommit från barn i åldersspannet 3 – 10 år. Flera av dem har frågat efter en fortsättning och vi kan lova att en sådan är på gång!

Buster är en snäll, gammal traktor som bor i den lilla byn Kull i Alvesta kommun i Småland. Buster kom till byn 1973. Han var begagnad redan då. Sitt namn har han fått av att någon bestämde att just den här traktormodellen skulle heta Buster. Det betyder att det kan finnas fler Buster på olika gårdar i Sverige. Men det har Buster ingen aning om!

Busters bästa kompis är katten Sara. Hon är också snäll, fast hon säkert fångar en och annan mus ibland, för så gör katter.

Det har alltid funnits katter i Kull, svarta, gråa, brun-grå-spräckliga, ofta med vita fläckar under hakan och på tassarna. I den här berättelsen är katten grå och heter Sara.

Buster och Sara håller till på logen i den stora, röda ladugården. Ibland kommer Herman och kör ut med Buster till jobb i skogen eller på åkrarna.

Herman och Linnea bor i det gula huset. Det är de som äger Buster. Sara är Hermans och Linneas katt, men frågan är om man kan säga att de äger henne. Hon bestämmer över sig själv men hon tycker om att få komma in i huset ibland och bli klappad och få något gott att äta.

Buster och tjuvarna är alltså berättelsen om Buster, men kanske egentligen lika mycket berättelsen om Sara. Och lite är det allt också berättelsen om Herman och Linnea. Och så är det förstås berättelsen om tjuvarna. Tjuvarna som en natt stannade till i byn och satte igång att plocka åt sig saker från garaget.

Man kan ju undra vad egentligen en traktor och en katt skulle kunna göra åt något sådant.

Ja, svaret får du ju i just denna bilderbok.

#BusterOchSara
http://www.uddaapa.se/