Bläddra

Cavalier king charles spaniel

Kategorier: Djur och natur Hundar Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Cavalier king charles spaniel

Kategorier: Djur och natur Hundar Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här
Cavalier king charles spaniel är en av våra allra mest populära raser. Den är behändig i formatet men tillräckligt stor och robust också för den sportiga familjen. Den är lättlärd, barnvänlig och mjuk i sättet och kräver ingen komplicerad pälsvård.

I denna andra omarbetade upplaga får du alla baskunskaper som behövs för att bli en kunnig och engagerad cavalierägare. Du får en intressant genomgång av cavalierens historia och information om välkända hundar, kennlar och uppfödare, om valpköp, skötsel och fostran. För dem som vill avla på sin hund finns kortfattat skrivet om ärftliga sjukdomar, genetik och uppfödning.

Cavalieren är en pigg och kvick hund. På agilitybanan är den en av de framgångsrikaste. Som servicehund gör den även en samhällstjänst. Med sitt behändiga format är den lätt att ha i knäet i en rullstol. Den hjälper sin förare med att t.ex. dra av strumpor, öppna skåpdörrar, lyfta telefonluren och ta upp saker från golvet.

Författarna Birgitta Östergren (som var en av de första som importerade rasen till Sverige) och Pia Klöverbäck är båda erkända uppfödare. Fotograf Johan Frick-Meijer har tagit de flesta bilderna.