Bläddra

Daddy

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: allmänt Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

Daddy

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Noveller Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: allmänt Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

"Novellerna är samtida och mycket obehagliga, och det går inte att sluta läsa. "
Barometern

"Emma Cline har en förståelse för det allra mest mänskliga - vårt icke-motstånd, vår svaghet och längtan - och den är närvarande i alla noveller."
Svenska Dagbladet

"Emma Clines minimalistiska realism med dovt undersug visar på djupa psykologiska insikter i människors gränslösheter."
Aftonbladet

"det är som skildrare av modern förödmjukelse som Cline imponerar"
Dagens Nyheter

En frånvarande pappa hämtar sin son på internatskolan efter en chockerande våldshandling. Två flickor som fascineras av Mansonmorden börjar fota varandra i en lek som spårar ur. En ung kvinna inser att hon kan tjäna pengar på att sälja sina använda trosor till främmande män.

I tio noveller målar Emma Cline upp "ett samtida panorama av insikter, drivkrafter och begär" (Booklist). Hon intresserar sig för sökande, sexualitet och identitet, hur begär uppstår och sätter människor i rörelse, mot saker vi själva begriper - eller är blinda för. Det handlar om kärlekstörstande flickor och ensamma män, om hur längtan efter att bli sedd och få kontakt ofta leder in i förvirrande och våldsamma situationer.

Cline rör sig kalejdoskopiskt runt ett antal personer, barn och vuxna, individer och familjer, och placerar dem i situationer där allt verkar stå på spel. I ögonblicket då de tvingas handla uppenbarar sig obekväma sanningar.