Bläddra

De som färdas om natten

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

De som färdas om natten

Kategorier: Historiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

"Underhållande och dramatisk läsning." Eva Åström, Expressen Söndag

"En djupt fängslande bok, poetisk och vacker, pendlande mellan ljus och mörker, sorg och hopp." Anna Hasselberg, BTJ

Berlin, 1931. Ally, en talangfull ung poet, är ensam och rädd när hon föder sin dotter Lilith, som är av blandad etnicitet. Nazisterna är på väg att ta makten i landet och hon förstår att hon måste gömma sitt barn för att skydda henne från Hitlers rasideologi. Men ju äldre dottern blir, desto svårare blir det att hålla henne gömd. Ally tvingas sätta sin dotter i säkerhet på andra sidan Atlanten.

Havanna, 1958. Lilith har få minnen av sin mor och barndom i Tyskland. Hon är lycklig med sin älskade Martin, en kubansk pilot med stark koppling till Batistaregimen. Men när när revolutionens låga flammar upp i landet, står Lilith och parets nyfödda dotter Nadine plötsligt vid ett skrämmande vägskäl.

Berlin, 1988. Nadine arbetar som forskare och är fast besluten om att bevara minnet av dem som mördades av nazisterna. Ändå har hon under hela sitt liv undvikit sin egen familjs historia. Men Nadines dotter, Luna, uppmuntrar henne att ta reda på sanningen bakom de val som Nadines mamma och mormor gjorde för att skydda sina barn. Intet ont anandes kommer Luna att få reda på en hemlighet som förändrar allt hon trodde att hon visste om sin familjs förflutna.

Åtskilda av tiden men förenade av sina uppoffringar, ger de fyra kvinnorna sig ut på varsin resa för att finna sig själva och upptäcker att de är levande bevis på kraften i en mors kärlek.

ARMANDO LUCAS CORREA är en flerfaldigt prisbelönad författare och journalist. Han föddes 1959 i Guantanamo på Kuba men är numera bosatt i New York. Han debuterade med den internationella bästsäljaren Den tyska flickan som hyllats av såväl läsare som kritiker. Den fristående uppföljaren, Dotterns berättelse, har även den sålts till ett flertal länder. De som färdas om natten är hans tredje roman och snart är han aktuell med den psykologiska thrillern Hennes tysta ögon.

"En häpnadsväckande berättelse som spänner över flera generationer. Läsarna kommer att bli djupt berörda." Publishers Weekly