Bläddra

Den magiska rustningen

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism

Den magiska rustningen

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism
Köp här

Succéserien fortsätter! Den magiska rustningen är den fjärde delen i serien Äventyren i Sagofallen, efter Styx märke, Svarta damen och Vita löparen.

Vädret i Sagofallen och Mirroria är helt ur balans. Svarta hästen orsakar översvämningar, som följs av stormar och vulkanutbrott. För att stoppa Svarta hästen och mörkret som breder ut sig, får Sofia och Leo i uppdrag att hitta en magisk rustning. Problemet är att ingen verkar veta var delarna finns.
Kommer världarna gå under, eller kommer Sofia och Leohinna stoppa Svarta hästen i tid?

Äventyren i Sagofallen kommer att innehålla sju böcker, där varje bok är riktiga bladvändare och som håller läsaren i sitt grepp till sista sidan.Böckerna riktar sig främst till barn mellan cirka 8-12 år, men fungerar även utmärkt för högläsning från cirka 6 år och uppåt, då kapitlen är korta och spännande och man direkt kommer in i handlingen.

Flera använder dem som högläsningsböcker, inte minst i skolorna, då det även finns gratis lärarhandledning till (finns att ladda ner på www.hannablixt.com).

Hanna Blixt vill med böckerna erbjuda spänning, glädje och en mysig lässtund, känslor som förhoppningsvis dröjer sig kvar länge.

Recensioner av Den magiska rustningen:

  • ”Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken. Karaktärerna är helt fantastiska och så livfulla.” (Swedish bookowl).

  • ”Precis som de tre tidigare böckerna är det här en riktig bladvändare. Boken är perfekt för de som vill ha något spännande men samtidigt inte för läskigt. (Vargnatts bokhylla).

  • ”Bra och läsvärd fantasy för bokslukaråldern” (Anna-Karin Närkling BTJ-häfte 18 2018).

  • ”Den magiska rustningen är en oerhört bra fortsättning på serien och nu längtar jag bara efter nästa bok!” (Bokugglor blogg) 

Recensioner om serien Äventyren i Sagofallen:
  • "Hanna Blixts kreativitet och fantasi fortsätter att generera spänning, hissnande äventyr och ruskiga monster" - Anna-Karin Närkling, BTJ nummer 12 2018

  • "Karaktärerna är så härliga. Handlingen är spännande och underhållande och jag älskade språket som är så målande och vackert." - Bokugglor blogg

  • "Älskar stämningen i dessa böcker. Den tredje delen, Vita löparen, är lika spännande som de två tidigare böckerna. Full pott!" - Maddes bokblogg