Bläddra

Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap

Den osannolika mördaren : Skandiamannen och mordet på Olof Palme

Kategorier: Samhälle och samhällsvetenskap
Köp här

Belönad med Guldspaden, Sveriges främsta pris för grävande journalistik.

»Skynda dig att läsa boken innan Palmegruppen kommer fram till samma sak. Boken är en njutning. En thriller som är på riktigt.« Arbetarbladet

 

I maj 2018 avslöjade journalisten Thomas Pettersson sanningen om "Skandiamannen" Stig Engström i magasinet Filter. Det var också Pettersson som gav tipsen som ledde till att dagens Palmeutredare har Engström som huvudspår.

Stig Engström var på plats när Olof Palme mördades och fanns med i mordutredningen från dag ett men utreddes sedan ­aldrig som gärningsman. Thomas Pettersson har nu hittat det som alla andra gått bet på: Engströms motiv, och att han hade skjutvana samt tillgång till samma slags vapen som Palme sköts med.

 

I Den osannolika mördaren presenterar Pettersson en rad nya fakta för Palmemordets uppklarande inklusive hur Stig Engström avfördes från utredningen på helt felaktiga grunder. Intervjuer med USA:s främsta expert på politiska mord och Mårten Palme fogar också viktiga bitar till pusslet.

Resultatet är en sensationell, spännande och skrämmande bok om ett statsministermord som plågat Sverige i drygt 30 år, men nu närmar sig sin lösning.

 

"Palmeutredarna blev väldigt glada i det som journalisterna har grävt fram. Det var sådant som deras kollegor skulle ha tittat väldigt noga på långt tidigare."

Kriminologiprofessor Leif G W Persson i TV4 Nyheterna, efter Thomas Petterssons avslöjande om Stig Engström.

 

"Det är helt otroligt att polisen inte utredde Engström! Omständigheterna kring honom är bestickande."

Mårten Palme, vittne och Olof Palmes son, intervjuas i Den osannolika mördaren.