Bläddra

Den osynlige mannen från Salem

Kategorier: Deckare Skönlitteratur

Den osynlige mannen från Salem

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här
Vinnare av Svenska Deckarakademin pris som Årets bästa svenska kriminalroman 2013. Den är även utvald att vara Sveriges bidrag till Skandinaviska Kriminalsällskapets pris Glasnyckeln 2014.
Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna. Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom: John och Julia Grimberg. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i bakgrunden, i skuggorna, skymtar också en person till. Någon som kommer att förändra allt.
Det är slutet på sommaren och i utkanterna av Stockholm - i förfallna förorter, slitna lägenheter och mörka bakgator - börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga. Någon som har lyckats med det omöjliga, och gjort sig själv osynlig.
Christoffer Carlsson är författare och kriminolog. Hans två tidigare romaner Fallet Vincent Franke och Den enögda kaninen fick båda ett fint mottagande hos kritiker och läsare. Den osynlige mannen från Salem är den första delen i en serie om polisen Leo Junker.
Christoffer Carlsson är helt i en klass för sig bland de svenska deckarförfattarna. Dels för att han har en sådan säregen röst när han skriver, dels för att han skriver så rasande bra. Östgöta Correspondenten
Krypande obehaglig och begåvad deckare ... Dagens Nyheter
en lovande start på en ny deckarserie och en klar kandidat till årets bästa svenska deckare. Norra Skåne
... ruskig, dramatisk, välformulerad och eftertänksam. ... det är synnerligen välskrivet och det känns extremt aktuellt och berörande. SR P4 Skaraborg