Bläddra

Det andra arvet

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

Det andra arvet

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers
Köp här

NOMINERAD TILL ÅRETS DECKARDEBUT 2022! (Crimetime Award)

 

"Det är välskrivet, drivet, och dramatiskt. En riktig bladvändare och en historia som sticker ut."

ur juryns motivering, Crimetime Award Årets deckardebut

 

Sofie ärver sina morföräldrars sekelskiftesvilla i Skärviken på västkusten av en moster hon aldrig träffat. Hennes plan är att renovera huset till en perfekt sommaridyll, samtidigt som hon dokumenterar förvandlingen för ett inredningsreportage.

Renoveringen kantas av minnen från barndomens somrar, oförklarliga fotografier och alltför många glas bananlikör. Huset gömmer hemligheter, och i takt med att hon rensar ut, väcks allt fler frågor.

Varför bröt morföräldrarna kontakten med Sofie, och hur kommer det sig att hennes mamma blir så upprörd när hon hör att Sofie är i Skärviken?

Huset som hon förknippat med skollov och salta bad känns inte längre tryggt, och hon börjar ana att någon iakttar henne i skydd av sommarnatten. Någon som vill att hon ska bli rädd.

MALIN SANGLERT är uppvuxen i Bohuslän, och bor nu på ett småbruk i Norge. Hon och hennes man har renoverat två gamla hus och de har flera gånger hittat ledtrådar om andras liv bakom spånskivor och i bjälklag. Leksakspistoler från femtiotalet, lånedokument och kärleksbrev. Det var dessa adrenalinkickar som väckte den ursprungliga idén till hennes debutroman Det andra arvet.

 

"Sanglert skriver effektivt och skapar en kuslig känsla".
- Maria Näslund, Göteborgs-Posten   

"En debut som håller läsaren i ett järngrepp fram till sista sidan."
- Bohuslänningen

"Boken är välskriven och med sin lågmälda spänning är den riktigt svår att lägga ifrån sig. Den oväntade upplösningen på slutet gör läsaren riktigt uppspelt och med nyfikenhet väntar man på Sanglerts nästa."
- Kajsa Bank, BTJ

"Välskriven och spännande berättelse från en författare som inte är rädd för att ta i, varken när det gäller husrenoveringar eller när det gäller att bygga karaktärer och händelsekedjor som sticker ut."
- Kapprakt