Bläddra

Det röda berget

Kategorier: Deckare Skönlitteratur

Det röda berget

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Flera av karaktärerna och deras liv är sympatiskt tecknade och det är viktiga och aktuella frågor som boken tar upp. Karin Flygare, BTJ

Vid foten av det röda berget hittas gamla skelettdelar från en människa. Om det visar sig att delarna har samiskt ursprung kan de ha stor betydelse för en historisk rättegång mellan det samiska folket och lantbrukare vid högsta domstolen. För vem tillhör marken egentligen?

Kriminalinspektör Nina Hansen och hennes kollega Klemet Nango får ansvar för denna mycket speciella utredning. Deras sökande efter bevis möter misstro och motstånd från både lantbrukare, vetenskapsmän och politiker.

Men Nina kommer inte att ge sig förrän hon har löst alla mysterier, nutida såväl som historiska, som dyker upp i utredningen. För Klemet kommer deras efterforskningar få större konsekvenser än han kunnat ana. Aldrig någonsin har hans dubbla identitet blivit så utmanad.

Olivier Truc är fransk journalist bosatt i Stockholm. Det röda berget är den tredje boken i serien om renpoliserna Nina Hansen och Klement Nango. De två första delarna Fyrtio dagar utan skugga och Skuggorna vänder tillbaka har blivit hyllade och prisbelönta världen över.