Bläddra

Det stora slaget

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism
Köp här

Det stora slaget

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: fantasy och magisk realism
Köp här

Serien om Pojken med drakärret handlar om Vide, Lot och Finja. Barnen lever på slätten i Nordlandet och Vide och Lot bor i borgen medan Finja, som tillhör de Sällsamma, lever bland väsen och varelser i skogarna.

Tillsammans upplever barnen äventyr och reser mellan tider och världar. De utmanas av odjur och otäcka monster men får också vänner bland småfolk och oknytt. Landskapet de rör sig i är lika magiskt som den vänskap som växer fram mellan barnen. Den kvicktänkte Lot, med alla sina idéer och envisa påfund, Finja som är finurlig och orädd men känslig under sin tuffa yta och den snälle men ibland lite fumlige tronarvingen Vide.

I Pojken med drakärret - Det stora slaget finner furstesonen Vide ett gåtfullt föremål i skogen som han genast vill visa för sin bäste vän Lot som känner till allt om Nordlandet och dess legender. Medan de vuxna förbereder sig för striden mot de blodtörstiga vikerna börjar det hända märkliga saker i furstens borg. Vem är den besynnerliga flickan som tagit sig in osedd? Hur ska barnen tolka sägnen om den utvalde? Och vad är det alla nyfikna viskor, envisa mörkervättar, vildsinta klösvinor och andra magiska väsen och varelser i Nordlandets skogar väntar på? 

Boken passar för högläsning för barn 6-9 år eller att läsa själv för barn 9-12 år.

Boken är skriven för barn med NPF, både för att barnen kan känna igen sig i karaktärerna och för att att handlingen uppmuntrar till att samtala och fundera kring förändring, vänskap, mod och att se saker ur olika perspektiv.