Bläddra

Dikter för unga : Älskad poesi – från Predikaren till Johannes Anyuru

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Poesi

Dikter för unga : Älskad poesi – från Predikaren till Johannes Anyuru

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Poesi

"Boken har läromedelspotential, och dess breda innehåll, som säkert kan attrahera många unga till poesin, är definitivt en styrka."

BTJ, Markella Callin

 

"En fantastisk fint diktsamling som är perfekt som en gåva till unga vuxna. Poesi som påminner mig om mina egna dagar som en ung vuxen - när livet är svårt och härlig på en och samma gång! Boken är riktad till unga vuxna men jag tycker att den passar lika bra till (vanliga) vuxna också!"

brijreads

 

Perfekt som gåva till unga vuxna!

Livet är en stor sak som drabbar, brinner och berör! Vad beskriver det bättre än dikter från idag och förr? Motstånd, ensamhet, frihet, det vill säga dikter som till­talar och fängslar.

Det här är en helt ny diktsamling för unga, med både klassiska och moderna dikter! Här finns ett 80-tal dikter för unga om kärlek­ens kval, om vänskap och etik, om de stora besluten och om de små, om drömmar och hård verklighet, om modet att kämpa, om att ta ansvar för sig själv och andra. Här finns också tröst, förståelse och igenkänning.

Dikterna är samlade under olika teman som vardag, samhälle, smärta, natur och miljö, vis­dom och så kärlek förstås. Den äldsta dikten är från 1600-talet, de färskaste är från 2010-talet. Bland de medverkande författare är Bruno K. Öijer - Gustaf Fröding - Karin Boye - Jila Mossaed - Edith Södergran - Harry Martinson - Barbro Lindgren - Margareta Garpe - Thomas Tidholm - Tua Forsström - Kerstin Thorvall - Athena Farrokhzad - Claes Andersson och många fler.