Bläddra

Dikter för unga : Älskad poesi – från Predikaren till Johannes Anyuru

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Poesi
Köp här

Dikter för unga : Älskad poesi – från Predikaren till Johannes Anyuru

Kategorier: Biografier och litteraturvetenskap Poesi
Köp här

"Boken har läromedelspotential, och dess breda innehåll, som säkert kan attrahera många unga till poesin, är definitivt en styrka."

BTJ, Markella Callin

 

Perfekt som gåva till unga vuxna!

Livet är en stor sak som drabbar, brinner och berör! Vad beskriver det bättre än dikter från idag och förr? Motstånd, ensamhet, frihet, det vill säga dikter som till­talar och fängslar.

Det här är en helt ny diktsamling för unga, med både klassiska och moderna dikter! Här finns ett 80-tal dikter för unga om kärlek­ens kval, om vänskap och etik, om de stora besluten och om de små, om drömmar och hård verklighet, om modet att kämpa, om att ta ansvar för sig själv och andra. Här finns också tröst, förståelse och igenkänning.

Dikterna är samlade under olika teman som vardag, samhälle, smärta, natur och miljö, vis­dom och så kärlek förstås. Den äldsta dikten är från 1600-talet, de färskaste är från 2010-talet. Bland de medverkande författare är Bruno K. Öijer - Gustaf Fröding - Karin Boye - Jila Mossaed - Edith Södergran - Harry Martinson - Barbro Lindgren - Margareta Garpe - Thomas Tidholm - Tua Forsström - Kerstin Thorvall - Athena Farrokhzad - Claes Andersson och många fler.