Bläddra

Dit vägen bär

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Dit vägen bär

Kategorier: Modern och samtida skönlitteratur Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här

Huvudpersonen Ellen tar sin egen lust på allvar, i Marie Hedegårds roman. DIT VÄGEN BÄR är en roman i feelgood-genren där du får följa Ellen några år efter debutromanen SÅ NÄRA BARFOTA. Romanen är helt fristående.

ELLEN, nyss frånskild och med utflugna barn, bestämmer sig för att våga pröva något helt nytt i livet. Efter tjugofem år som hustru och mor är det verkligen hennes tur. En sömnadskurs på en folkhögskola i Småland lockar och där lär hon känna nya, spännande människor. Tillsammans med tre av dessa är Ellen med och renoverar en gammal buss för att med den styra söderut. Målet är byn Torrox på den spanska solkusten som 82-åriga Ingrid har drömt om i sextio år.

Vi får följa fyra kvinnors våghalsiga resa genom Europa i en renoverad småländsk stadsbuss. De fyra har olika mål med resan och drömmarna krockar med varandra. Sakta lär Ellen känna medresenärerna och nya sidor av sig själv. Och i Sevilla väntar någon redan på henne.

DIT VÄGEN BÄR är en roman om hur långt man är beredd att gå för att förverkliga sina drömmar. Moderskapet är en källa till lycka men var går gränsen mellan att bry sig om och lägga sig i?

Det här är den fristående fortsättningen på romanen SÅ NÄRA BARFOTA.

Recensioner av debutboken:

realistisk och robust, gedigen och psykologiskt trovärdig - Borås Tidning

en utmärkt debut - Biblioteket i fokus

Jag bara älskar att läsa Ellens tankar som går stick i stäv med det hon säger. - Bokstugan

En härligt frigörande, klok, vänlig och helt underbar berättelse om att bejaka sig själv och upptäcka att det finns andra värderingar i livet.  Boktipset