Bläddra

Djungelbarn

Köp här

Djungelbarn

Köp här
Sabine Kueglers historia börjar då hon som femårig dotter till en tysk språkforskare och missionär kommer till en stam i Västpapua som ännu idag lever som på stenåldern. Mitt i urskogen bygger hennes föräldrar ett hus för sig och sina tre barn. Det kan endast nås från luften eller vattnet.

För den lilla blonda flickan handlar mötet med djungeln om kärlek vid första ögonkastet. Hon lär sig jaga, klättra och simma i floder där det vimlar av krokodiler. Hon vet hur man jagar giftspindlar med pilbåge och hur man gör upp eld utan hjälp av tändstickor. Istället för pommes frites äter hon rostade insekter och istället för tuggummi knaprar hon på fladdermusvingar. Hon får lära sig hur brutal naturen kan vara, men också vad krig och hat innebär för människor. Fayu-folket, som en gång i tiden var kannibaler, bestraffar alla förseelser med döden. Ändå blir stammens barn som bröder och systrar för Sabine.

17 år gammal skickas Sabine till internatskola i Schweiz för att avsluta sin skolutbildning. Det blir en katastrofal upplevelse. För Sabine är civilisationen en ny och skrämmande värld i vilken hon får lära sig hur man hälsar på folk, korsar trafikerade gator och shoppar.

Efter många år i civilisationen har Sabine idag anpassat sig väl, åtminstone ytligt sett. Men hemlängtan finns alltid där, en längtan som ständigt gör sig påmind.

Sabine Kuegler föddes 1972 i Nepal. Tillsammans med sina föräldrar och båda syskon tillbringade hon sin barn- och ungdomstid i Västpapua, långt borta från civilisationen. Idag bor hon i närheten av Hamburg.