Bläddra

Dressyr med Lussan

Kategorier: Djur och natur Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Dressyr med Lussan

Kategorier: Djur och natur Husdjur Livsstil, hobby och fritid
Köp här

Grunden till Louise Lussan Nathhorsts framgångar är hennes totala kärlek till hästen, talang och ödmjukhet. Här lär hon ut hur man tränar en häst från grunden fram till avancerad dressyr, bl a med hjälp av ett schema för dressyrhästens utveckling, planering av träningen och uppläggning av träningspass. Råd om hur man utför olika moment, hur man använder hjälperna och vanliga fel finns också med.

I denna bok finns ett grundschema, en röd linje som varje hästutbildare och ryttare bör följa och anpassa efter just sin häst. I detalj går Lussan igenom de viktiga rörelserna, från lätt dressyr till Grand Prix. Det handlar om allt från volten och serpentinen till tävlingsrörelser som skänkelvikningar, öppnor, slutor, piaff, passage, piruetter och galoppombyten i varje språng. Detta pedagogiskt illustrerat med foton och teckningar.

Hon delar med sig av sin stora kunskap om övningar som leder fram till en mjuk, lyhörd och ridbar dressyrhäst. Och ger råd och tips om hur longering och tömkörning används för att utveckla hästen. Utfodring, planering, vård och skötsel finns också med i programmet.