Bläddra

Du går alltid ensam : texter 1985-2020

Kategorier: Konst Musik
Köp här

Du går alltid ensam : texter 1985-2020

Kategorier: Konst Musik
Köp här
För första gången samlas Staffan Hellstrands texter i en volym som speglar hans karriär från postpunkgruppen SH! på 80-talet till hans egna långa och mångfacetterade solokarriär.


I boken ”Du går alltid ensam” finns stora hits som ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna i haven”, men också mängder av exempel på hans sociala och samhällskritiska sida i skildringar av utanförskap och gripande livssöden. Som i till exempel ”Fanfar”, hyllningen till den vanliga människan som numera framförs av en uppsjö svenska artister, och ”Romeo i Stocksund”, som citeras i svenska skolböcker.


Här finns också hans texter till andra artister. Från Lisa Nilsson och Uno Svenningsson till Thorsten Flinck, Idde Schultz och Svante Thuresson. Till och med det svenska fotbollslandslaget.


Boken innehåller även självbiografiska avsnitt där Staffan öppet berättar om sin uppväxt, ögonblicksbilder från varje albumprojekt samt foton som aldrig förut publicerats.


”Du går alltid ensam” är ett manifest av svensk musikhistoria sett genom en av våra mest egensinniga artisters och låtskrivares ögon. Eller som författaren Lars Norén skriver i sitt förord: ”Han är unik. Han är det för att han är en av de mycket få manliga svenska musikdiktare som varken poserar eller ber om förlåtelse. Jag är övertygad om att han bara göra det han kan göra, och det blir vackert oförställt och gripande”.