Bläddra

En ängel vid mitt bord

Kategorier: Biografiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

En ängel vid mitt bord

Kategorier: Biografiska romaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här

En av 1900-talets stora självbiografiska romaner

»Lysande och oförglömlig.« Betyg: 5 av 5 - Inger Littberger Caisou-Rousseau, BTJ

En ängel vid mitt bord är den bok som har kommit att definiera Janet Frames författarskap. Den ingick i en självbiografisk svit, där hon med romanförfattarens skicklighet och poetens känslighet byggde en säregen värld av sina minnen: livet som barn till fattiga järnvägsarbetare, tiden för studier och läsning och - inte minst - de många år då hon satt inspärrad på mentalsjukhus. Och slutligen: inträdet i författarnas spegelstad. »Förlust, död, jag såg allting filosofiskt: jag hade ju fortfarande mitt skrivande, eller hur, och om det blev nödvändigt kunde jag använda mig av min schizofreni för att överleva.«
Glas, speglar, reflektioner, upplevelsen av att vara av­skild från omvärlden genom glasskivor eller sjukdomens brutna blick - den författare som växte fram ur denna bildvärld betraktas sedan länge som Nya Zeelands främsta genom alla tider.
I översättning av Annika Preis.

JANET FRAME föddes 1924 i Dunedin på Nya Zeeland. Under sin livstid publicerade hon elva romaner, fyra novellsamlingar, en diktsamling och en barnbok - samt den självbiografiska trilogi som lade grunden till hennes berömmelse och filmatiserades av Jane Campion 1990. Hon avled i födelsestaden år 2004.

»En av de vackraste & mest rörande böcker jag läst. Ett mästerverk.« Jane Campion

»En av de stora självbiografierna från 1900-talet.« Sunday Times