Bläddra

En förlorad vän

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers

En förlorad vän

Kategorier: Skönlitteratur Thrillers

Malin har inte sett sin barndomsvän Kattis sedan våren för tjugo år sedan då allt gick fel. En dag får hon se Kattis dödsannons i tidningen och hennes trygga liv vänds upp och ner. Malin släpper allt annat och bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen hände med hennes vän.

Sökandet ger fler frågor än svar och spåren leder Malin till mörka platser i Stockholms undre värld. Snart upptäcker hon att vännen försvunnit under märkliga omständigheter och att det finns krafter omkring henne som är beredda att göra vad som helst för att dölja sanningen..

Författaren till De likas lek är tillbaka med en spännande psykologisk bladvändare som kryper under huden. En tät skildring av det mörker som döljer sig bakom Stockholms skimrande fasad - en värld fylld av missbruk och hemlöshet.

Men det är också en berättelse om förlorad vänskap, om att hålla ihop familjen, att vilja hitta tillbaka till det som varit och om svårigheten att behålla det vi älskar mest.

Hur långt är du beredd att gå för att ta reda på sanningen? Och vad händer när du inser att den innehåller svar du inte vill ha? 

Therese Slettengren är uppvuxen i Stockholm och bor på Lidingö. Hon har alltid fascinerats av människans drivkrafter, hur det förflutna påverkar oss och de val vi gör. Teman som återkommer i hennes skrivande.  En förlorad vän är hennes tredje roman.