Bläddra

En gnista i mörkret

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers

En gnista i mörkret

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers

En årets stora thrillersensationer

»Exceptionellt smart och underhållande. Upplösningen är både överraskande och trovärdig.« The Washington Post

Chloe Davis är dotter till en seriemördare som dömdes och fängslades när hon var tolv. Offrens kroppar påträffades aldrig och de döda flickorna antas vara gömda någonstans i Louisianas våtmarker. Fallet blev ökänt och familjen slogs i spillror.
Pappans brott hemsöker henne fortfarande, men Chloe har lyckats bygga upp ett nytt liv. Hon är numera en respekterad psykolog verksam i Baton Rouge, och hon har en kärleksfull pojkvän. Men hon har inte lyckats slå sig fri - ibland blir hon paranoid och tror att det förflutna ska komma ikapp henne.
När en ung flicka - som också är en av hennes egna patienter - försvinner blir Chloes värsta mardröm verklighet. En liten gnista är allt som behövs för att allt i tillvaron ska förvandlas till aska och mörker. Efter så många år trodde hon inte att fler mord skulle begås. Men hon hade fel.
I översättning av Svante Skoglund.

STACY WILLINGHAM är en amerikansk författare bosatt i Charleston, South Carolina. Hennes debut En gnista i mörkret har rönt stora framgångar och gick rakt in på bestsellerlistorna i både New York Times och USA Today. Boken ges ut i fler än 30 länder och en TV-adaption för HBO Max är under utveckling.

»En spektakulär thriller.« Daily Mail