Bläddra

En handfull stoft

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt

En handfull stoft

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur: allmänt
Köp här
Hör till de 100 bästa engelskspråkiga romanerna på 1900-talet enligt både Times Magazine & Modern Library.

»I En handfull stoft triumferar Waughs cyniska ådra i skildringen av en bördsöverklass på dekis. Det avslutande partiet om hjältens öden i Brasiliens djungler rymmer dessutom en fint uppskruvad hallucinatorisk realism.« Magnus Eriksson, SVD

»Giftigt slagfärdig roman.« New York Times

»Evelyn Waughs prosa lär leva så länge människor kan läsa.« Times

»Den störste romanförfattaren i min generation.« Graham Greene

Ingen har skildrat brittisk aristokrati elegantare än Evelyn Waugh. Och för den som inte kan motstå En förlorad värld finns ett rikt mästerverk att upptäcka i romanen En handfull stoft.
Tony Last har förlorat sin åttaårige son i en ridolycka. Nu inser han också att han länge bedragits av sin fru och är på väg att luras på sitt älskade barndomshem Hetton Abbey i en bitter äktenskapstvist. Hans lösning blir att följa med på en lika egendomlig som riskabel exkursion in i Sydamerikas djungler.
En handfull stoft är Evelyn Waughs mest lovordade verk. Satiren, epiken och den snabba dialogen får här ytterligare ingredienser av klassisk tragedi och febrigt vindlande äventyrsroman.
En stor engelsk klassiker, i översättning av Margaretha Odelberg och med ett förord av författaren Thomas Engström.

Evelyn Waugh [1903 -1966] räknas till 1900-talets viktigaste engelskspråkiga författare. Hans mest berömda verk är En förlorad världBrideshead Revisited«, 1945], mycket tack vare filmatiseringarna av boken. En handfull stoft [A Handful of Dust, 1934] är hans kritiskt mest hyllade roman.