Bläddra

En mördarkatts dagbok

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här

En mördarkatts dagbok

Kategorier: Barn och ungdom: skönlitteratur och sanna berättelser Barnböcker, ungdomsböcker och läromedel Skönlitteratur barn och ungdom: allmänt
Köp här
Ellie kan inte sluta gråta och hennes föräldrar är rasande. På golvet ligger grannens gulliga kanin - död - och bredvid sitter katten Tuffy. Men vänta nu, vad var det egentligen som hände? Är Tuffy skyldig? Eller är han rentav en hjälte? Äntligen får vi ta del av mördarkatten Tuffys egna dagbok!

Anne Fine är en brittisk författare som skriver både för barn och vuxna. Hon har skrivit över femtio barnböcker, tilldelats många priser och två gånger utnämnts till Årets barnboksförfattare i England.

Emma Göthner är en svensk illustratör som har illustrerat ett flertal bilderböcker. På Lilla Piratförlaget utkom hon senast med Veke och den röda baddräkten tillsammans med Charlotta Lannebo.

"Humor på en högre nivå serveras i En mördarkatts dagbok av Anne Fine och Emma Göthner, Lilla Piratförlaget. Det är en bok som utan tvekan även vi vuxna kan dra på smilbanden åt."
Karin Anderberg, Skånska Dagbladet

"Alla som har någon relation till detta djur, om det är för att man älskar katter eller ser dem som svekfulla, egensinniga varelser, kommer att känna igen sig i boken. "En mördarkatts dagbok" är en utmärkt första kapitelbok för den som vill läsa själv och uppskattar pang-i-bygget humor. ... Ett mycket charmigt och roligt exemplar. "
Cecilia Fridén, Jönköpings-Posten

"Killer Cat böckerna är en serie humorpärlor för hela familjen. Oavsett vilket favoritdjur man annars har, engagerar man sig i Tuffy och hans äventyr!"
Belinda Graham, Tidningen Kulturen