Bläddra

En oskyldig kvinna

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här

En oskyldig kvinna

Kategorier: Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor Thrillers
Köp här

Trettioettåriga Samanthas liv ser ut som de flesta andras, till den dagen då hon ser ett tv-program om Dennis Danson. Han sitter inne, dömd till döden för det brutala mordet på en ung flicka i Red River County i Florida för över 20 år sedan.
Hennes intresse växer snabbt till besatthet. Dennis orättvisa öde ska belysas i en true crime-dokumentär och Samantha, som så många andra, tror på hans oskuld. Hon börjar brevväxla med Dennis och det uppstår en alldeles speciell attraktion dem emellan. Utan att fundera reser Samantha till fängelset.
Hon faller för Dennis charm och trots alla hinder gifter de sig. När fallet tas upp igen och han slutligen friges verkar det som att det inte längre finns några hinder för deras lyckliga framtid ihop.
Men så småningom börjar aningar och misstankar gnaga på Samantha. Dennis förändras och hans beteende skrämmer henne. Snart befinner sig hon på en farlig upptäcktsfärd bland indicier och mörka hemligheter.  

AMY LLOYD har studerat engelska och kreativt skrivande vid Cardiff Metropolitan University. En oskyldig kvinna är hennes prisbelönta debut. Amy bor i Wales tillsammans med sin partner och två katter.

"Gastkramande spänning som visar hur lättlurade vi är." 
Lotta Olsson, Dagens Nyheter 

"Man hör den olycksbådande musiken i bakgrunden direkt från första raden det här är en fantastisk thriller." 
Lee Child  

"Utmärkt psykologisk spänning."
Lisa Gardner

"En originell, träffsäker och övertygande berättelse om besatthet. Amy Lloyd är en häpnadsväckande ny talang, på väg att bli ett stort namn." 
Peter James  

"Fullständigt lysande!" 
Lisa Jewell  

"Skriven med elegans. Boken fångar skickligt besatthetens natur och konsekvenser, och kulminerar i en klimax som Patricia Highsmith hade beundrat."
Daily Mail