Bläddra

Ett högre syfte

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Ett högre syfte

Kategorier: Deckare Skönlitteratur
Köp här

Under en exklusiv svensexa på den franska rivieran hamnar den svenske medborgaren Amir Yasin mitt i ett blodigt attentat och blir frihetsberövad i Paris misstänkt för mord. Efter flera terrordåd har stämningen hårdnat i Europa, och den ärelystne utredningsdomaren Philippe Duvernoy driver den franska brottsutredningen med järnhand.

Jakten på attentatsmannen spänner över flera länder, och på Eurojust i Haag blir den svenska åklagaren Esther Edh och hennes färgstarka italienska chef Fabia Moretti involverade i en europeisk utredningsgrupp. Det komplicerade ärendet präglas snart av maktspel och nationellt revirtänkande. Vem är Amir Yasin och vad hände egentligen i baren i Juan-les-Pins?

Isolerad från sin familj i Stockholm kämpar Amir Yasin förtvivlat för upprättelse, men framför allt för att överleva i Fleury-Mérogis, ett av Europas största och mest brutala fängelser.

Ett högre syfte är en roman om svek, fördomar och ondska, men också om tillit, vänskap och kärlek. Om rättsskipning där kampen mot gränsöverskridande brottslighet blir explosiv när den ställs mot en människas rättssäkerhet. Om en brutal maktlöshet och en familj på väg att bryta samman.

Romanen är den första i en serie om Esther Edh och Fabia Moretti och deras kamp mot internationell brottslighet. 

Malin Thunberg Schunke är docent i straffrätt och har arbetat som åklagare. Hon är född i Skövde men bor nu i Hannover och på Sardinien med sin familj. Detta är hennes första roman.