Bläddra

Ett perfekt liv

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor

Ett perfekt liv

Kategorier: Deckare Polisromaner Skönlitteratur Skönlitteratur i översättning Skönlitteratur: specialutgåvor
Köp här
När Anna Black hittas död i sitt hem tror polisen att det var självmord eller en tragisk olycka. Men Anna var lärare och måste ha älskat barn. Skulle hon verkligen ta livet av sig när hon visste att det inte fanns någon som kunde ta hand om hennes dotter? Dessutom hade hon varit lyckligare än på länge precis före sin död.
Kommissarie Jimmy Perez börjar på uppdrag av sin ex-fru undersöka fallet. Snart visar det sig att Annas död inte var något självmord eller olycka, utan mord! Det går ett rykte i den lilla staden att Jimmys ex-frus nya man hade en affär med Anna. Kan han vara inblandad i hennes död?
Ann Cleeves prisbelönta Shetlandsserie kom ut i Sverige första gången 2006. Alla böckerna utspelar sig på Shetlandsöarna och handlar kommissarie Jimmy Perez. Böckerna ligger till grund för BBC teveserien Shetland, som sänds på SvT. Jimmy Perez har som vanligt huvudrollen, men i den här korta berättelsen jobbar han på egen hand, utan sitt vanliga team.
Ann Cleeves har arbetat som övervakare, på kvinnojourer och inom sjöräddningen. Det var när hennes man, som är ornitolog, var tillsynsman på en i övrigt obebodd ö, som hon började skriva. Hennes böcker finns utgivna runt om i hela världen och hon har tilldelats de mest prestigefyllda deckarpriserna.
Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.